Update: Union komt met officieel statement over 'transferzieke' Selemani

Update: Union komt met officieel statement over 'transferzieke' Selemani

Gepubliceerd: woensdag 14 augustus 2019 om 13:15wo 14-08-2019 om 13:15

Laatste update: woensdag 14 augustus 2019 om 22:20wo 14-08-2019 om 22:20

Het zit er bovenarms op tussen Faiz Selemani en zijn club Union. Selemani heeft verschillende aanbiedingen in 1A en werd woensdag geweigerd op training. De reden is niet duidelijk.

Op Twitter circuleren beelden die Selemani zelf gedeeld heeft. Hij wordt in het trainingscomplex tegengehouden en mag niet trainen. Er worden zelfs veiligheidsagenten ingezet. Selemani heeft al een tijdje ruzie met Union omdat hij ondanks interesse van KAA Gent, Antwerp, KV Mechelen Charleroi en Caen niet weg mag.

CEO Philippe Bormans werd gecontacteerd door Bruzz. "Momenteel geven wij nog geen commentaar op het incident. Indien Selemani wenst te vertrekken, dan is een transfer mogelijk indien dit voor beide partijen de beste optie is. Maar dit is niet de juiste manier om aan te tonen dat je weg wil."

Verschillende ploegmaats van Selemani zouden uit solidariteit ook niet meegetraind hebben. Dit verhaal krijgt duidelijk nog een staartje. 

Update 22.20: Union Saint-Gilloise heeft ondertussen een officiële reactie gegeven op de incidenten met Selemani. De speler werd dinsdag naar de B-kern verwezen. "De club begrijpt de transferwens van haar speler, maar betreurt ten zeerste de wijze waarop deze de afgelopen dagen werd kenbaar gemaakt",staat te lezen op de website van de Brusselaars.

"In de namiddag was er eenconstructief gesprek tussen speler en directie waarin beide partijen hun standpunt hebben duidelijk gemaakt. De club benadrukt dat de beslissing tijdelijk is en dat er afspraken zijn gemaakt zodat de sereniteit kan terugkeren met het oog op de competitiewedstrijd van nu zondag."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws