Thorup neemt eigen speler in bescherming: Hij blijft mijn eerste keuze

Thorup neemt eigen speler in bescherming: "Hij blijft mijn eerste keuze"

Gepubliceerd: woensdag 14 augustus 2019 om 13:45wo 14-08-2019 om 13:45

Laatste update: woensdag 14 augustus 2019 om 13:48wo 14-08-2019 om 13:48

KAA Gent speelt donderdag een levensbelangrijke wedstrijd tegen AEK Larnaca. Na de 1-1 in Cyprus ligt de kwalificatie binnen handbereik. De vraag is wel of Nana Asare in actie gaat komen.

Asare gaf afgelopen zondag een goal weg tegen Moeskroen, maar coach Jess Thorup twijfelt niet aan hem. "We weten allemaal dat Asare zondag een fout maakte die je normaal niet ziet van een ervaren speler als hij. Nana beseft dat, hij neemt daar ook de verantwoordelijkheid voor op. Die bladzijde slaan we om, we kijken vooruit, Nana is daar mentaal klaar voor", vertelt hij bij Het Laatste Nieuws.

Thorup nam wel al de aanvoerdersband af van Asare. "Dat hij de aanvoerdersband kwijt is? Als ik zo lang aanvoerder geweest was en die band plots zou verliezen, zou ik daar ook over nadenken. Maar ik had daarover goeie gesprekken met Nana. Ik heb de indruk dat hij het een plaats gegeven heeft en dat hij professioneel
reageert. Ik zie hem de jongere spelers helpen, terwijl hij makkelijk had kunnen zeggen: 'Dat doe ik niet meer, want ik ben geen aanvoerder meer.'"

Met Milad Mohammadi is er deze zomer een nieuwe rivaal bijgekomen. "Nana weet dat er met Mohammadi een concurrent is die pusht, maar hij vecht en blijft momenteel mijn eerste keuze op die positie."

Poll

Moet Asare uit de basiself gehaald worden?

(471 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws