Blom benieuwd naar vrouwelijke 'collega': Om jaloers op te worden bijna

Blom benieuwd naar vrouwelijke 'collega': "Om jaloers op te worden bijna"

Gepubliceerd: woensdag 14 augustus 2019 om 12:48wo 14-08-2019 om 12:48

Laatste update: woensdag 14 augustus 2019 om 15:30wo 14-08-2019 om 15:30

Kevin Blom is benieuwd naar het optreden van zijn Franse collega Stéphanie Frappart tijdens Chelsea-Liverpool van woensdagavond. De 35-jarige Française is de eerste vrouwelijke scheidsrechter ooit die de leiding zal hebben over een Europese Super Cup-wedstrijd.

Blom betitelt Frappart als een professional pur sang: de scheidrechter van de recente WK-finale tussen Nederland en de VS wil ervoor zorgen dat ze in topconditie is en dat ze het tempo van een mannenwedstrijd bij kan benen. "Zo is ze. Ze leeft er echt voor. Ze is ook heel erg bezig met haar voeding. Ze laat niks aan het toeval over", vertelt de arbiter uit Gouda aan het Algemeen Dagblad. "Om jaloers op te worden bijna. Daar kan ik nog wat van leren."

Volgens Blom is het een voordeel voor Frappart dat ze woensdagavond twee Engelse ploegen treft: hierdoor weet ze precies wat ze kan verwachten. "Een wedstrijd tussen Engelse ploegen is op voorhand wel lekker voor een scheidsrechter." Een goed optreden van de Française kan er bovendien zorgen voor meer aanwas van vrouwelijke scheidsrechters, hoopt Blom. "Jonge meisjes op tv zien dat het mogelijk is om als vrouw een wedstrijd te leiden. Ik hoop dat ze daardoor doorgaan met hun roeping."

Liverpool en Chelsea treffen elkaar woensdagavond in Istanbul: Frappart zal de wedstrijd tussen de Champions League- en de Europa League-winnaar om 21.00 uur in gang zetten.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws