Vrouwen van Anderlecht stoten door en schrijven geschiedenis in Champions League

13-08-2019 21:15
7

De vrouwenploeg van RSC Anderlecht heeft dinsdagavond geschiedenis geschreven. Ze zijn er als eerste Belgische ploeg in geslaagd om een ronde te overleven in de Champions League.

Anderlecht stoot door dankzij een zege op het veld van het Noord-Ierse Linfield (1-3). De Brusselaars kwamen halfweg de eerste helft op voorsprong via Deloose, die scoorde met een heerlijke knal in de winkelhaak. Tien minuten later stond de rechtsachter van paars-wit opnieuw aan het kanon. Deloose dribbelde de doelman en tikte de 0-2 in het lege doel.

Anderlecht leek op weg naar een makkelijke overwinning, maar kort na de pauze prikte Linfield terug. Kirsty McGuinness maakte vanop de penaltystip de aansluitingstreffer. De spanning was even terug, maar de troepen van coach Patrick Wachel herpakten zich snel. Na slordig uitverdedigen bij Linfield zette Coryn de 1-3 eindstand op het scorebord.

Anderlecht won eerder al van PAOK (5-0) en LSK Kvinner (3-2) en gaat als groepswinnaar naar de volgende ronde. Vrijdag weet paars-wit wie als tegenstander in de zestiende finale uit de loting komt.