Chadli spreekt over zijn positie bij Anderlecht: Rechtsback? Dat kan

Chadli spreekt over zijn positie bij Anderlecht: "Rechtsback? Dat kan"

Gepubliceerd: dinsdag 13 augustus 2019 om 19:15di 13-08-2019 om 19:15

Nacer Chadli is dinsdagmiddag voorgesteld aan de pers. De nieuwkomer van Anderlecht weet wel nog niet waar hij gaat spelen. Misschien is de rechtsachter wel een optie?

Vincent Kompany heeft nog geen vaste rechtsback, maar Chadli kan daar spelen. "Ik speel natuurlijk het liefst in een offensieve rol op de flank, maar mijn veelzijdigheid is een troef. Als spits? Daar heb ik met de coach nog niet over gepraat. Als rechtsachter? Dat kan, want Anderlecht speelt aanvallend en als back kom je dan veel aan de bal", staat te lezen bij Sporza.

Als ervaren speler staat hij in ieder geval klaar om de jeugd te begeleiden. "Ze zijn jong, maar ze zijn rustig en intelligent. En ze luisteren. Ze hebben ook veel kwaliteit, dat heb ik tijdens mijn twee trainingen al kunnen zien."

Chadli moet nu de Belgische competitie nog leren kennen, want daar weet hij nog niet veel van. "Ik keek af en toe naar matchen op televisie. Ik weet dat Racing Genk vorig seizoen een zeer goeie ploeg had en ik heb vorig jaar tegen Club Brugge gespeeld in de Champions League, ook een goeie ploeg."

Poll

Moet Chadli op de rechtsback spelen?

(206 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws