OFFICIEEL: Bayern is akkoord met Inter en stelt ex-Club Brugge-speler Perisic voor

OFFICIEEL: Bayern is akkoord met Inter en stelt ex-Club Brugge-speler Perisic voor

13-08-2019 11:15
5

Bayern München heeft de komst van Ivan Perisic wereldkundig gemaakt. De vleugelaanvaller van Internazionale en Kroatië komt op huurbasis naar München. Perisic (30) wordt voor één seizoen gehuurd. Bayern heeft een optie tot koop bedongen in Milaan, meldt de club. 

Perisic begon zijn carrière bij Sochaux en belandde via Club Brugge bij Borussia Dortmund. De aanvaller speelde twee jaar bij BVB en na twee seizoenen bij VfL Wolfsvburg (2013-2015) ging hij aan de slag in Milaan. Na vier jaar keert Perisic nu dus terug in de Bundesliga.

Bayern nam deze zomer afscheid van zowel Arjen Robben als Franck Ribéry en dus was Der Rekordmeister al even op zoek naar een nieuwe vleugelaanvaller. Ook onder meer Steven Bergwijn en Hakim Ziyech werden aan Bayern linkt. Duitse media sluiten niet uit dat de kampioen na de komst van Perisic nóg een buitenspeler gaat strikken.

"Bayern is een van de grootste clubs van Europa. Ik ben heel blij om hier te zijn", aldus Perisic. "We willen dit seizoen succes boeken in de Bundesliga, in de DFB Pokal én in de Champions League."