Megatransfer naar Atlético Madrid ketst af: De deal gaat niet door

Megatransfer naar Atlético Madrid ketst af: "De deal gaat niet door"

13-08-2019 11:02 Laatste update: 18-08-2019 14:08
1

Atlético Madrid heeft het vizier gericht op Rodrigo Moreno, spits van Valencia. Dat meldt onder meer Marca dinsdag. De aanvaller kost een slordige 60 miljoen euro. 

Atlético-trainer Diego Simeone beschikt al over onder meer Diego Costa, Álvaro Morata en Joao Félix. Voor laatstgenoemde werd deze zomer liefst 126 miljoen euro betaald. Blijkbaar is de vice-kampioen van Spanje nog niet uitgekocht. Een toptransfer van Rodrigo naar Wanda Metropolitano is in de maak. 

De afgelopen dagen zou hoog overleg hebben plaatsgevonden tussen Valencia, Atlético en zaakwaarnemer Jorge Mendes. Marca voorspelt dat Rodrigo deze maand voor ongeveer 60 miljoen euro naar Madrid verkast. 

Aanvankelijk had Atlético James Rodriguez op het oog als topaankoop. Die deal is echter afgeblazen. Rodrigo (28) begon zijn carrière bij Real Madrid. Via Benfica belandde hij in 2015 bij Valencia. De spits werd geboren in Brazilië, maar sinds 2014 is hij international van Spanje. 

Atlético gaf deze zomer al 245 miljoen euro uit aan nieuwe spelers. De club verdiende tegelijkertijd meer dan 300 miljoen aan onder meer Antoine Griezmann (verkocht aan FC Barcelona), Rodri (Manchester City) en Lucas Hernández (Bayern München). 

Update 18/08, 14.08: De megatransfer van Rodrigo naar Madrid is van de baan. Valencia-trainer Marcelino heeft dat laten weten aan Spaanse media. "Op een gegeven moment leek het rond te komen en Rodrigo liet me ook weten dat hij naar Atlético zou gaan, maar de deal gaat niet door", aldus de oefenmeester.

Rodrigo miste deze week meerdere trainingen van Valencia, omdat hij bezig was om zijn overstap af te ronden. Het is nog onduidelijk waarom de transfer van de spits is afgeketst.