'Juventus ziet kans schoon en wil opnieuw transfervrije Premier League-topper'

'Juventus ziet kans schoon en wil opnieuw transfervrije Premier League-topper'

13-08-2019 08:28 Laatste update: 08:29
3

Juventus heeft na Aaron Ramsey en Emre Can opnieuw de pijlen gericht op een transfervrije speler uit de top van de Premier League. De Italiaanse kampioen wil Christian Eriksen volgend jaar zomer gratis ophalen bij Tottenham Hotspur.

Volgens Engelse media, waaronder The Daily Mail, is de kans klein dat de spelmaker zijn contract in Londen gaat verlengen. Hij kwam in 2013 over van Ajax en zet zijn zinnen op een nieuw avontuur. Eriksen hoopt op een droomtransfer naar Real Madrid, maar of De Koninklijke concreet wordt is de vraag. Manchester United ving deze zomer al bot bij de 27-jarige Deen.

Mocht een transfer naar Real Madrid uitblijven, dan ziet Juventus zijn kans schoon. De Oude Dame mag vanaf januari om tafel met Eriksen. Eerder bespaarden de Italianen op die manier al miljoenen op spelers als Ramsey, Can en Adrién Rabiot. 

Spurs geeft zich ondertussen niet zomaar gewonnen. Eriksen verdient momenteel 85.000 euro per week, maar kan een nieuw contract tekenen ter waarde van 215.000 per week. Mocht de middenvelder niet toehappen, dan is het niet uitgesloten dat de Londenaren hem nog deze maand proberen te verkopen.