'Clement kiest bij afwezigheid van Sobol voor een verrassend spelsysteem bij Club'

'Clement kiest bij afwezigheid van Sobol voor een verrassend spelsysteem bij Club'

Gepubliceerd: dinsdag 13 augustus 2019 om 07:00di 13-08-2019 om 07:00

Club Brugge gaat dinsdagavond in Kiev op zoek naar de laatste voorronde van de Champions League. Blauw-Zwart treedt wellicht aan in het sterkst mogelijke elftal, al zijn er wel nog enkele twijfelgevallen.

Zo trainde Eduard Sobol maandag met een ingetapete knie. De Oekraïnse linksachter is nog een vraagteken. Indien Sobol niet fit raakt, overweegt Philippe Clement volgens Het Laatste Nieuws om met drie achterin te spelen.

Dion Cools maakte in KV Oostende geen al te beste beurt voor Club Brugge, terwijl Simon Deli aangaf niet echt gemaakt te zijn voor de positie van linksachter. Bij afwezigheid van Sobol lijkt de kans groot dat Clement overschakelt naar driemansdefensie, met Matej Mitrovic, Brandon Mechele en Deli.

Hoop op fitte Sobol
Op de flanken kiest Clement in desbetreffend geval wellicht voor Clinton Mata en Emmanuel Dennis of Krépin Diatta. De Nigeriaan lijkt echter de voorkeur te gaan krijgen, aangezien Diatta op Oostende toonde nog niet in supervorm te verkeren na een lang seizoen.

Bij Club Brugge gaan ze er echter gewoon van uit dat Sobol speelklaar raakt. In dat geval start Club Brugge gewoon in haar vertrouwde opstelling.

De vermoedelijke elf: Mignolet; Mata, Mitrovic, Deli, Sobol; Rits, Vormer, Vanaken; Dennis, Okereke, Tau.

Poll

POLL: Zal Club Brugge zich plaatsen?

(272 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws