Club Brugge rekent vol op Mignolet, maar: Dat zou te gevaarlijk zijn

Club Brugge rekent vol op Mignolet, maar: "Dat zou te gevaarlijk zijn"

Gepubliceerd: maandag 12 augustus 2019 om 21:45ma 12-08-2019 om 21:45

Simon Mignolet staat dinsdag voor een belangrijk examen. De doelman kan een lastige avond krijgen in Kiev. Als hij de nul houdt is Club Brugge geplaatst, maar daar kan het elftal moeilijk op rekenen.

"Ruud zei het deze morgen op weg naar de luchthaven nog al lachend: 'gewoon de nul houden, Simon, en we zijn geplaatst'", lacht Mignolet bij Het Nieuwsblad. "Onderweg van het hotel naar deze persconferentie spraken we er in de auto met de trainer ook over. We waren het er over eens dat we niet van die situatie mogen uitgaan. We moeten zelf willen scoren."

De aanval is dus de beste verdediging. "Als wij scoren, moet Kiev drie doelpunten maken. Op de nul spelen is gewoon te gevaarlijk. Er kan altijd eens een bal slecht vallen. Je maakt het jezelf moeilijk. We moeten niet naief zijn, niet alles open gooien om een doelpunt te maken, maar wel voetballen vanuit goede organisatie en onze kansen grijpen wanneer ze zich voordoen."

Van onderschatting is er zeker geen sprake. "We weten dat het niet makkelijk zal zijn. Kiev is een goede ploeg. We moeten ons op de best mogelijke manier voorbereiden. We verwachten een zware wedstrijd, maar tegelijkertijd moeten we er vertrouwen in hebben dat we dit duel tot een goed einde gaan brengen. We hebben een sterke ploeg en zijn goed genoeg om door te gaan. Maar we mogen ons ook niet te zegezeker voelen. Het is een evenwichtsoefening."

Poll

Stoot Club Brugge door naar de volgende ronde?

(548 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws