OFFICIEEL: Anderlecht-fans mogen komst van Mangala vergeten

OFFICIEEL: Anderlecht-fans mogen komst van Mangala vergeten

12-08-2019 21:29
6

Eliaquim Mangala maakt de overstap van Manchester City naar Valencia, meldt de Spaanse club maandagavond. De Franse verdediger tekent in Spanje een contract voor twee seizoenen, wanneer alles definitief is. 

Helemaal rond is het nog niet, maar niets lijkt een transfer nog in de weg te staan. Het laatste papierwerk wordt momenteel in orde gemaakt. Mangala (28) mag gerust een Manchester City-flop worden genoemd. Hij maakte in 2014 de overstap van FC Porto naar Engeland, maar kon daar nooit echt indruk maken. City verhuurde hem in het seizoen 2016/2017 al eens aan Valencia. 

Vorig seizoen kwam Mangala tot vijf optredens in het tweede elftal van City. Het jaar daarvoor kwam hij tot twee duels voor Everton, dat hem huurde. Voor Mangala werd in 2014 ongeveer 45 miljoen euro betaald aan Porto. In Engeland liep zijn contract nog tot 2020. In maart werd het contract van Eliaquim nog verlengd, maar vermoedelijk werd dat alleen gedaan zodat City nog een transfersom voor hem kon krijgen.

De Waalse journalist Stephane Pauwels lanceerde zondag nog het gerucht dat Mangala naar Anderlecht zou komen, maar dat was dus een kwakkel.