Clement moet wachten op Sobol: Ga altijd op zoek naar oplossingen

Clement moet wachten op Sobol: "Ga altijd op zoek naar oplossingen"

Gepubliceerd: maandag 12 augustus 2019 om 20:30ma 12-08-2019 om 20:30

Club Brugge won afgelopen week met 1-0 van Dynamo Kiev. Dinsdagavond staat de terugwedstrijd op het programma. Philippe Clement weet echter nog niet of Eduard Sobol fit genoeg is.

Sobol werd afgelopen zaterdag nog vervangen door Dion Cools, maar dat was geen onverdeeld succes. Cools was bij de minderen in de partij tegen KV Oostende. Club Brugge begon nog aan het seizoen met de linksvoetige Luan Peres in de A-kern, maar die is inmiddels vertrokken naar Santos FC.

"Dat ik me zorgen maak is veel gezegd", vertelt Clement bij VTM. "Als Sobol niet fit geraakt om een topwedstrijd te spelen, moeten we naar andere mogelijkheden kijken. Momenteel is er geen andere uitgesproken linksback in de kern, geen linksvoetige jongen. Dan moet je naar andere oplossingen zoeken. Maar ik ben niet het de type coach dat zich vastdraait in een probleem, ik ga altijd op zoek naar oplossingen. Zo heb ik het in het verleden ook gedaan."

Clement heeft in ieder geval vertrouwen in een goeie afloop. "We moeten niet te veel gaan rekenen en volle bak erin gaan om zelf te proberen scoren. Kiev is een ploeg met een brede kern en veel spelers, maar het geloof is er."

Poll

Is Cools goed genoeg voor Club Brugge?

(65 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws