Saelemaekers helpt Anderlecht jonkies met doelpunt aan zege tegen OHL

Saelemaekers helpt Anderlecht jonkies met doelpunt aan zege tegen OHL

12-08-2019 20:00 Laatste update: 22:05
32

Alexis Saelemaekers was vorig seizoen een revelatie bij Anderlecht, maar onder speler-manager Vincent Kompany loopt het minder. Hij haalt zelfs de selectie niet meer. Maandagavond speelt hij mee in de Beker voor beloften.

Saelemaekers is veruit de meest ervaren speler binnen het elftal van Craig Bellamy, dat vanaf 20u Oud-Heverlee Leuven partij geeft. Marco Kana en Anouar Ait Hadj zijn de enige andere spelers in het elftal die al officiële minuten mochten maken met het A-elftal.

Saelemaekers was bijzonder teleurgesteld na zijn niet-selecties en zou zelf liever willen vertrekken bij Anderlecht. Hij geniet bovendien ook buitenlandse interesse, maar Anderlecht laat hem niet zomaar gaan. Het wil maar liefst zeven miljoen euro vangen. Voorlopig is zo'n bod nog niet binnengekomen.

Update 12/08, 22.05: Met Saelemaekers in de ploeg haalde Anderlecht het van Oud-Heverlee Leuven met 1-3. De jonkies van Anderlecht kwam tegen OHL achter, maar het was uitgerekend Saelemaekers die voor de gelijkmaker zorgde. Guindo bezorgde daarna met twee treffers Anderlecht de zege.