Kiev-trainer Khatskevich heeft nog lastige knopen door te hakken voor Club Brugge

Kiev-trainer Khatskevich heeft nog lastige knopen door te hakken voor Club Brugge

Gepubliceerd: maandag 12 augustus 2019 om 19:30ma 12-08-2019 om 19:30

Dynamo Kiev heeft dinsdagavond na de 1-0 nederlaag van vorige week een scheve situatie recht te zetten tegen Club Brugge. Kiev moét scoren, maar trainer Alexander Khatskevich weet nog niet met welke elf hij dit doel wil bereiken.

Khatskevich heeft zo'n 24 uur voor de cruciale return nog enkele knopen door te hakken. Zo is het de vraag of de Luxemburger Gerson Rodrigues zal starten in de punt van de aanval. Rodrigues kwam tijdens de heenwedstrijd in Jan Breydel aan de rust in het veld om vervolgens het afgelopen weekend als basiskracht het net te vinden in de topper tegen Shakhtar Donetsk. Ondanks zijn goal ging Kiev met 1-2 onderuit.

Rodrigues heeft zich met zijn recente optredens kandidaat gesteld bij Khatskevich. "We hebben serieuze concurrentie", erkent Khatskevich een luxeprobleem op de clubsite. De Wit-Russische oefenmeester heeft naar eigen zeggen nog geen beslissing genomen. "Ja, we moeten scoren, maar we mogen de verdediging niet vergeten. Er zijn opties en keuzes. Gerson kan zowel op de flank als centraal spelen", klinkt het.

Er hangen ook twijfels rond het 20-jarige toptalent Mykola Shaparenko, die ondanks de nodige geruchten niet naar Engeland trok. Vraag is of Khatskevich na de transferperikelen een beroep doet op de viervoudig A-international. "Hij is een speler van het eerste team. We onderhandelen met niemand. Hij bereidt zich voor en we zullen bepalen wie er morgen speelt", besluit zijn coach.

Afwezig
Denys Popov komt zeker niet in actie. Centrumverdediger Denys Popov (20), belofte-international van de Oekraïense U21, is vanwege een blessure niet inzetbaar.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws