OFFICIEEL: Papieren in orde, Onyekuru verlaat Everton na 0(!) optredens

OFFICIEEL: Papieren in orde, Onyekuru verlaat Everton na 0(!) optredens

Gepubliceerd: maandag 12 augustus 2019 om 18:45ma 12-08-2019 om 18:45

Laatste update: maandag 12 augustus 2019 om 18:52ma 12-08-2019 om 18:52

Henry Onyekuru maakt definitief de overstap van Everton naar AS Monaco. De visumproblemen zijn opgelost, waardoor de ex-aanvaller van KAS Eupen en Anderlecht maandag kon worden voorgesteld in het prinsdom.

AS Monaco kondigt aan dat de 22-jarige Onyekuru zich voor liefst vijf jaar aan de club heeft verbonden. Over de transferom zijn publiekelijk geen uitspraken gedaan, maar volgens eerdere berichten is er twaalf miljoen euro exclusief bonussen met de deal gemoeid.

Onyekuru begint met AS Monaco aan zijn vierde avontuur in Europa. Na te zijn doorgebroken bij KAS Eupen betaalde Everton in de zomer van 2017 liefst acht miljoen euro voor hem. Onyekuru kreeg echter geen werkvergunning in Engeland, waardoor Everton haar miljoenenaankoop noodgedwongen moest uitlenen aan Anderlecht en Galatasaray. Namens laatstgenoemde club was Onyekuru goed voor 16 treffers in 44 wedstrijden.

Deze zomer werd opnieuw duidelijk dat Onyekuru niet in aanmerking komt voor een werkvergunning. Everton staat ervoor open om voorgoed afscheid te nemen van de elfvoudig international en sluit eind juli al een overeenkomst met Monaco. Nu Onyekuru zijn visum heeft, kon de transfer worden geofficialiseerd.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Gaat Onyekuru slagen bij Monaco?

(170 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws