OFFICIEEL: Sneijder (35) hakt knoop door en stopt met voetballen

OFFICIEEL: Sneijder (35) hakt knoop door en stopt met voetballen

12-08-2019 18:25
4

Wesley Sneijder heeft een punt gezet achter zijn loopbaan. Dat heeft de 35-jarige middenvelder bekendgemaakt tegenover FC Utrecht TV. De Nederlandse subtopper meldde eerder op de dag al dat Sneijder is toegetreden tot de businessclub.

"Mijn gevoel voor de stad is groot. Nu ik ben gestopt met voetballen, wil ik een mooie plek hebben waar ik mijn herinneringen kan delen", stelt Sneijder. Ik zal hier mijn kantoor vestigen en dan kijken wat daar uit voortkomt."

Sneijder doorliep de jeugdopleiding van Ajax. Hij speelde vijf seizoenen voor de hoofdmacht van de Amsterdammers en werd onder meer één keer landskampioen en won twee KNVB Bekers. In de zomer van 2017 verdiende hij een toptransfer naar Real Madrid, waarna hij ook nog uitkwam voor Internazionale, Galatasaray en OGC Nice. Sinds 2018 speelde Sneijder voor Al-Gharafa in Qatar, waar hij onlangs vertrok.

Met Inter won Sneijder in 2010 de Champions League, de landstitel en de Coppa Italia. Ook maakte hij in dat jaar furore met het Nederlands elftal op het WK in Zuid-Afrika, waar een zilveren medaille werd behaald. De spelmaker werd bovendien gedeeld topscorer met vijf goals.

Op het WK 2014 in Brazilië behaalde Sneijder een bronzen medaille met Oranje. Sneijder speelde in september 2018 zijn 134ste en laatste interland. Daarmee is de middenvelder recordinternational van het Nederlands elftal.