Pijnlijk: 'Bosssaerts moet plots opkrassen bij Nederlandse tweedeklasser NEC'

Pijnlijk: 'Bosssaerts moet plots opkrassen bij Nederlandse tweedeklasser NEC'

Gepubliceerd: maandag 12 augustus 2019 om 17:55ma 12-08-2019 om 17:55

Mathias Bossaerts werd als jeugdspeler van Manchester City ooit gezien als een toekomstige parel van het Belgische voetbal. Na een teleurstellend avontuur bij KV Oostende heeft de nog altijd pas 23-jarige verdediger te horen gekregen dat hij zijn koffers moet pakken bij de Nederlandse tweedeklasser NEC Nijmegen.

NEC heeft een zeer duidelijk statement gemaakt door Bossaerts per onmiddellijke ingang terug te zetten naar de B-kern. De clubleiding zou Bossaerts daarbij hebben meegedeeld dat hij transfervrij van club mag wisselen, zo schrijft het lokale dagblad De Gelderlander. Bossaerts wordt daarmee zeer onverwacht en op duidelijke wijze richting de uitgang geduwd door de Nederlanders.

Trainer François Gesthuizen heeft geen zin meer om met Bossaerts samen te werken. "Mathias heeft een gedeelte van de voorbereiding gemist door een paar ongelukkige blessures. Wat ons betreft hoorde hij nog bij de selectie, maar hij wilde weg, terwijl wij juist gas willen geven. Dan heb je hier geen perspectief meer en gaan we met jongens aan de gang die wel willen", legt Gesthuizen uit.

Vaste waarde
De vertrekwens van Bossaerts is opvallend, want het afgelopen seizoen was hij met 29 optredens nauwelijks weg te denken uit de basiself. Bossaerts maakte eindelijk minuten. In twee jaar Oostende was hij immers niet verder geraakt dan 14 matchen. Desondanks blijkt hij ontevreden te zijn geweest, met alle gevolgen van dien.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws