Club Brugge is niet van plan om achteruit te kruipen: We gaan vol voor die goal

Club Brugge is niet van plan om achteruit te kruipen: "We gaan vol voor die goal"

Gepubliceerd: maandag 12 augustus 2019 om 16:34ma 12-08-2019 om 16:34

Hans Vanaken speelde met een benuttte strafschop een bepalende rol in de heenwedstrijd tegen Dynamo Kiev (1-0). Dankzij die rake treffer staat Blauw-Zwart er met het oog op de return van dinsdag gunstig voor, maar Vanaken laat weten dat het absoluut niet de intentie is om 90 minuten ultraverdedigend te spelen.

"Iedereen zal klaar zijn om er 100 procent gas te geven. We gaan vol voor dat doelpunt. We mogen niet achteruit kruipen om de nul te verdedigen. We moeten zelf dat doelpunt zoeken", zei een licht verkouden Vanaken vlak voor vertrek tegen Sporza. Als Club in Oekraïne weet te scoren, moet Kiev er namelijk drie maken om Club Brugge uit de Play-Offs te houden.

De spelmaker van Club Brugge vindt dat vanaf minuut één de aanval de beste verdediging is. "Kiev weet ook dat elk tegendoelpunt fataal kan zijn. We moeten ze onder druk durven te zetten en dan zie ik het wel gebeuren. Het vertrouwen zit ook goed na die 9 op 9 in de competitie", aldus Vanaken.

50-50
Wat betreft de kansen houdt Vanaken het op 50-50. "Kiev is een heel goede ploeg. De heenmatch had anders kunnen lopen. Wij hadden er meer kunnen scoren, zij hadden gelijk kunnen maken. Op dat vlak is het fiftyfifty. Maar wij voelen wel dat er nu een kans is om door te stoten. Die kans willen we met twee handen grijpen."

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Wie is het geworden?

A post shared by Voetbalprimeur België (@voetbalprimeurbelgie) on

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws