'Coucke trok de portemonnee voor Chadli omdat hij in zijn eer gekrenkt was'

'Coucke trok de portemonnee voor Chadli omdat hij in zijn eer gekrenkt was'

Gepubliceerd: maandag 12 augustus 2019 om 16:07ma 12-08-2019 om 16:07

Anderlecht zorgde het afgelopen weekend met de transfer van Nacer Chadli voor een straffe stoot. En dat tijdens een week waarin ex-voorzitter Roger Vanden Stock met negatieve uitspraken een verhitte discussie op gang had gebracht. La Dernière Heure oppert dat beide zaken aan elkaar gelinkt zijn.

'Onvrijwillig heeft Vanden Stock de mercato van Anderlecht beïnvloed', schrijft journalist Yves Taildeman. Volgens Taildeman was Marc Coucke in zijn trots aangetast. 'Als je hem pijn doet, slaat hij terug. Vrijdag deed hij dat met een tweet waarin hij het oude bestuur ervan beschuldigde leugenaars en zakkenvullers te zijn die lijken achtergelaten hebben in de kasten van Neerpede. De volgende dag realiseerde de sterke man een verrassende transfer', klinkt het.

De journalist claimt dat de transfer van Chadli er zonder Coucke niet was gekomen. 'Coucke wou niet teveel aan zijn persoonlijke fortuin raken om zijn ploeg te versterken. Maar gekrenkt in zijn eer door de uitlatingen van zijn voorganger, koos hij ervoor toch zijn portemonnee open te trekken op het einde van deze mercato', aldus Taildeman.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws