KRC Genk moet dringend ingrijpen: Niemand die hun rol kan vervullen

KRC Genk moet dringend ingrijpen: "Niemand die hun rol kan vervullen"

12-08-2019 15:15 Laatste update: 15:16
17

KRC Genk leed tegen Zulte Waregem al zijn tweede nederlaag op rij. Marc Hendrikx, ex-speler van Genk, hoopt dat het huiswerk niet af is. Een nieuwe Leandro Trossard of Ruslan Malinovskyi staat namelijk nog niet op.

"Genk speelde geen onaardige wedstrijd tegen Zulte Waregem, maar drie zaken vielen me op", begint Hendrikx in Het Belang Van Limburg. "De druk op de bal was miniem bij de Genkse tegendoelpunten. En de afstand tussen de linies was te groot. Die twee zaken vind ik vreemd zo aan het begin van het seizoen, een moment waarop een ploeg normaal gezien topfit zou moeten zijn. Ten derde ontbrak het de thuisploeg aan creativiteit."

Vooral die creativiteit is belangrijk. "Genk verloor deze zomer met Trossard en Malinovskyi twee zeer creatieve middenvelders. Op dit moment is er eigenlijk niemand in de kern die opstaat om hun rol in te vullen. Een extra inkomende transfer, een middenvelder met ideeën, het zou tijdens deze mercato een welgekomen geschenk zijn. Het is ook nog niet te laat, de markt sluit pas op 31 augustus."