Bölöni geeft pluim aan de refs: Het is voor hen vaak zeer delicaat

Bölöni geeft pluim aan de refs: "Het is voor hen vaak zeer delicaat"

Gepubliceerd: maandag 12 augustus 2019 om 14:45ma 12-08-2019 om 14:45

Laatste update: maandag 12 augustus 2019 om 14:45ma 12-08-2019 om 14:45

De VAR had het zondag wel erg druk tijdens Charleroi - Antwerp. Is een knotsgekke partij schoten ze ref Bram Van Driessche liefst vijf keer te hulp. Gelukkig hadden ze het vijf keer bij het rechte eind, zo vond ook Laszlo Bölöni.

De coach van Antwerp ligt soms in de clinch met de refs, maar zondag zeker niet. "De scheidsrechters leverden een goede prestatie af", bevestigt hij in Het Laatste Nieuws. "In de laatste minuten van de wedstrijd moesten de scheidsrechters serieus aan de bak. Het is voor hen vaak erg delicaat, maar ik moet zeggen dat ze het deze keer goed hebben gedaan."

Voor de spelers is het nog altijd wennen om met zo'n videoref te spelen. "Stilaan moeten spelers en trainers met de VAR-beoordelingen leren omgaan. Het enige wat ik jammer vind, is dat het zo lang duurt vooraleer er duidelijkheid is in buitenspelsituaties. Ik had gehoopt dat dit sneller kon."

Sander Coopman speelde de hoofdrol bij één van die vijf fases, waarin een goal van Amara Baby werd afgekeurd. "Ik beging onvrijwillig hands, maar volgens de regels doet dat er niet toe. Tegenwoordig kan je op die manier een penalty krijgen, maar soms kan je dus ook een doelpunt worden ontnomen."

Poll

Gaat Antwerp door tegen Pilzen?

(437 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws