Verheyen ziet zwakke schakels bij Club Brugge: Ik beleefde een déjà-vu

Verheyen ziet zwakke schakels bij Club Brugge: "Ik beleefde een déjà-vu"

Gepubliceerd: maandag 12 augustus 2019 om 14:30ma 12-08-2019 om 14:30

Club Brugge heeft zaterdag zijn derde zege op rij geboekt, al was het tegen KV Oostende niet makkelijk. Philippe Clement koos ervoor om te roteren, maar dat liep niet van een leien dakje.

Clement is niet aan zijn proefstuk toe op dat vlak. "Vorig seizoen, derde speeldag: Philippe Clement komt met Genk naar KV Oostende. Hij wisselt zes spelers, maar kan pas in het slot met 0-2 winnen na de inbreng van basisspelers Ndongala en Malinovskyi, die ook scoort. Afgelopen zaterdag beleefde ik een déjà vu. Het scenario was krek hetzelfde met zes nieuwe spelers in de basis: Mechele, Cools, Amrabat, Diatta, Schrijvers en Vossen", geeft Verheyen aan in Het Nieuwsblad.

De bankzitters van Club Brugge maakten weinig indruk. "Net zoals toen is de rotatie met het oog op een Europese wedstrijd begrijpelijk. Maar met uitzondering van Mechele heeft geen enkele van die zes kunnen laten zien dat hij op dit moment een basisplaats verdient. Club boette in aan dynamiek, aan vernieuwde automatismen en eigenlijk aan kwaliteit tout court. Er waren te veel slordigheden. Pas toen Tau en Okereke meer beweging brachten, ging het lopen."

Poll

Moet Clement blijven roteren?

(286 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws