Camps ziet een onherkenbaar Genk: 'Geen spat vreugde aan de bal'

Camps ziet een onherkenbaar Genk: 'Geen spat vreugde aan de bal'

Gepubliceerd: maandag 12 augustus 2019 om 13:30ma 12-08-2019 om 13:30

KRC Genk heeft het bijzonder moeilijk dit seizoen. Na drie wedstrijden blijft het steken op een drie op negen. Hugo Camps laat zich uit over die situatie.

'Sander Berge was tegen Zulte Waregem onherkenbaar', schrijft hij in zijn column in Het Laatste Nieuws. 'Eigenlijk had hij gewisseld moeten worden. Zo waren er meer bij Racing Genk. Aanvoerder Dewaest voorop, kluns met achterlijk paardenstaartje', is Camps streng.

Volgens Camps vooral een mentaal probleem. 'Coach Felice Mazzu weet waar het schuurt: in de hoofden. Sommige spelers van de landskampioen dromen nog steeds van een ultieme transfer. Ze zijn er met hun gedachten niet bij. Enkele certitudes van het vorige seizoen lopen zo niet mokkend dan toch slaapwandelend over het veld. Geen spat vreugde aan de bal.'

'De transfercarrousel is niet de enige crisettefactor. Een speler als Malinovskyi vervang je niet straffeloos. Voorin wordt de snedigheid van Trossard gemist. Daarnaast zwemt Genk in tactische schizofrenie tussen verdedigend en aanvallend voetbal. De charmante Waal Mazzu is nog zwanger van catenaccionostalgie. Het voetbal van Charleroi zit hem ingebakken', aldus Camps.

Poll

Heeft Camps gelijk?

(209 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws