UPDATE: KV Mechelen legt zich neer bij uiteindelijk straf van Thoelen

UPDATE: KV Mechelen legt zich neer bij uiteindelijk straf van Thoelen

12-08-2019 12:14 Laatste update: 13-08-2019 17:32
10

KV Mechelen kon afgelopen vrijdag een punt pakken op het veld van RSC Anderlecht. Het speelde lange tijd met tien, maar hield toch de nul. Daarvoor mag het onder andere Sofiane Bouzian bedanken, die Yannick Thoelen verving.

Yannick Thoelen greep in de partij tegen Anderlecht naar de noodrem en haalde een doorgebroken speler van paars-wit neer. Hij kreeg direct een rode kaart onder de neus geschoven. Het lijkt ook niet enkel bij die ene wedstrijd te gaan blijven.

Zo vraagt het Bondsparket nog één speeldag schorsing voor de doelman. Daardoor moet KV Mechelen vrezen voor een afwezigheid van Thoelen in het duel tegen Cercle Brugge. Met de jonge Bouzian lijkt het alvast een sterke vervanger in huis te hebben.

Update 17.32: Eerder deze week aanvaardde KV Mechelen het voorstel van het bondsparket over Thoelen niet. Malinwa vroeg de Geschillencommissie om uitspraak te doen over de rode kaart van de doelman in Anderlecht. De Geschillencommissie besliste dat Thoelen één speeldag geschorst wordt en een boete van 1.000 euro moet betalen. KV Mechelen laat weten dat ze zich bij die straf heeft neergelegd. Thoelen mag daardoor niet spelen tegen Cercle Brugge.