VP Lessen, Speeldag 3: De bank voldoet niet, VARboden te juichen

VP Lessen, Speeldag 3: De bank voldoet niet, VARboden te juichen

Gepubliceerd: maandag 12 augustus 2019 om 11:00ma 12-08-2019 om 11:00

Na elke speeldag in de Jupiler Pro League gaat VoetbalPrimeur.be op zoek naar de lessen die we kunnen trekken. 

Bankzitters doen het niet
Na een Europese speeldag is het altijd een dilemma voor trainers: gaan we roteren of niet? Club Brugge en Antwerp deden het alvast wel, maar geen van beide clubs konden dat echt een onverdeeld succes noemen.

Club Brugge won wel, maar enkel nadat basisspelers Okereke en Tau werden gebracht. Vossen speelde voorin een bleke partij, Cools viel door de mand op de linksachter en ook Schrijvers en Amrabat maakten geen indruk. Clement heeft een sterk basiselftal, maar moet wel een blessuregolf zien te vermijden.

Antwerp verloor dan weer met enkele nieuwe namen in de ploeg. Het zijn de risico's van het vak als je fit wil zijn voor het volgende Europese duel. KAA Gent roteerde dan weer weinig, maar verloor ook. Het mag duidelijk zijn: winnen na een Europese match blijft ook in dit nieuwe seizoen geen sinecure.

VARboden te juichen
Wat een verwarrende partij kregen we dit weekend op Mambourg. De VAR was alomtegenwoordig en kwam om de haverklap tussen. Zo werd de 0-1 van Antwerp afgekeurd voor onvrijwillig hands van Coopman. Daar viel weinig op aan te merken, want de nieuwe handsregel wordt gewoon gevolgd. 

De gelijkmaker van Refaelov moest ook al eerst langs de VAR eer hij definitief werd goedgekeurd. In de slotfase kon Henen voor de 3-1 zorgen met een knap schot, maar dat werd dan weer afgekeurd door de VAR. De les die we trekken is dat de VAR wel fouten van de ref corrigeert, maar ook heel wat spontaniteit wegneemt. Juichen doe je in het hedendaagse voetbal op eigen risico.

Motor van KRC Genk slaat nog niet aan
KRC Genk mocht in eigen huis spelen tegen Zulte-Waregem, een match die eigenlijk kinderspel leek. Zulte verloor op de vorige speeldag nog kansloos van Standard en leek achterin zo lek als een mandje. De match van zaterdag maakte echter duidelijk dat voetbal soms gewoon niet te voorspellen valt.

De verdediging stond de laatste weken nogal wankel, maar stond nu pal en gaf vrijwel niets weg. Dat straalde meteen af op de rest van de ploeg, met aanvaller Larin als exponent. Zulte Waregem werd her en der al genoemd als een ploeg die het seizoen moeilijk zou krijgen. De prestatie op Genk is dan ook een statement van Francky Dury en co.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws