VP 11 Van De Week, Speeldag 3: Enkel Club Brugge blijft overeind

VP 11 Van De Week, Speeldag 3: Enkel Club Brugge blijft overeind

Gepubliceerd: maandag 12 augustus 2019 om 10:30ma 12-08-2019 om 10:30

Laatste update: maandag 12 augustus 2019 om 10:36ma 12-08-2019 om 10:36

Op Speeldag 3 gingen er heel wat topclubs met de billen bloot. De uitblinkers vinden we dan ook vooral bij kleinere clubs, al kunnen ook Club Brugge en Anderlecht zich mengen.

Debutant maakt indruk
KV Mechelen kon Anderlecht vrijdag zelfs met tien man op een brilscore houden. Dat had ook te maken met doelman Soufian Bouziane. Onmogelijke reddingen moest hij niet doen, maar Bouziane straalde bij zijn debuut zekerheid en rust uit. 

In de defensie kiezen we op de backs voor Andreas Wiegel en Marco Bürki. Wiegel toonde zich een duidelijke meerwaarde bij Waasland-Beveren, terwijl Bürki de Japanner Ito uit de match hield voor Zulte Waregem. Centraal kiezen we voor de immer betrouwbare Brandon Mechele en de heerlijk frivole Philippe Sandler.

Balans op het middenveld
Hannes Van Der Bruggen
leek rijp voor het flopelftal na de 1-0, maar herpakte zich geweldig. Met een goal en een assist trok hij KV Kortrijk terug voorbij Cercle Brugge. Wat een mentale weerbaarheid. Marco Ilaimaharitra van Charleroi volgt samen met Van Der Bruggen de buffer voor de defensie.

Achter de spitsen zetten we deze keer Alexandre De Bruyn, die een groot aandeel had in de zege van STVV tegen Standard. De Belgische middenvelder zou wel eens voor het jaar van de doorbraak kunnen staan bij STVV.

De tank van Dury
Cyle Larin
was niets minder dan een verademing bij Zulte-Waregem. Larin is een werkpaard mét techniek en gaat veel verdedigers nog op de zenuwen werken. Zelfs de ervaren Sébastien Dewaest had veel moeite om hem af te stoppen.

Op de flanken gaan we resoluut voor snelheid. Percy Tau zit nog maar pas bij Club Brugge, maar toont nu al dat hij elke match kan beslissen. Bij Moeskroen maakten we kennis met Jonah Osabutey, die meteen scoorde en na een moeilijk begin uitstekend in de wedstrijd zat.

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Dit is het @voetbalprimeur.be elftal van de week! #kvmechelen #clubbrugge #rsca #rscanderlecht #kvkortrijk #charleroi #zultewaregem

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur.be (@voetbalprimeur.be) op

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Is Tau beter dan Danjuma?

(470 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws