Spaanse pers lyrisch over uitblinker Courtois: 'De held van Real Madrid'

Spaanse pers lyrisch over uitblinker Courtois: 'De held van Real Madrid'

Gepubliceerd: maandag 12 augustus 2019 om 08:31ma 12-08-2019 om 08:31

Thibaut Courtois is de laatste weken en maanden niet onbesproken gebleven bij Real Madrid. Onze nationale nummer één wisselde goede prestaties af met iets mindere prestaties. Afgelopen weekend kon hij toch opnieuw overtuigen.

Real Madrid sloot de voorbereiding op het nieuwe seizoen zondagavond af met een oefenwedstrijd tegen AS Roma. Het werd opnieuw een tegenvaller voor de Koninklijke, dat met 2-2 gelijk speelde. Toch kon Courtois de Spaanse pers overtuigen.

Bij AS was men lyrisch over de Rode Duivel. 'Hij deed alles wat hij kon om Real te ondersteunen. Hij begon met een nodige portie geluk, maar stond daarna pal op pogingen van AS Roma . Hij kon weinig doen aan de tegentreffers. De reddingen waren niet de moeilijkste, maar over het algemeen was hij zeer betrouwbaar', klonk het in de Spaanse sportkrant.

Mundo Deportivo noemde hem dan weer 'De Redder' van Real Madrid. 'Courtois had vooral in de eerste helft veel werk, maar ondersteunde de ploeg zo goed als hij kon', klonk het. Marca noemde Courtois ook één van de uitblinkers. 'Hij deed het goed om Perotti af te houden en kon weinig doen aan de tegengoals. Eén van de beste van de avond.'

SPORT sloot af met een bijzonder lyrische passage. 'Hij was de held, vooral dan in de eerste helft. Courtois weerhield Real van een karrenvracht aan tegendoelpunten in het begin van de wedstrijd.'

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws