Coucke spreekt duidelijke taal over transferperiode van Anderlecht

Coucke spreekt duidelijke taal over transferperiode van Anderlecht

12-08-2019 06:58
32

Bij RSC Anderlecht heeft men met Nacer Chadli een zevende aanwinst in huis gehaald. Voorlopig ook de laatste, zo geeft voorzitter Marc Coucke aan.

Met Chadli heeft Anderlecht een nieuwe ervaren pion aangetrokken. Hij zal (voorlopig) ook de laatste zijn. Bij RSC Anderlecht wil men dan ook vol de kaart van de jeugd trekken. "Uitgaand gaan we wel wat spelers laten gaan - we willen niemand een mooie opportuniteit ontnemen, als iedereen er beter van wordt -, maar inkomend is ons huiswerk af", zegt Coucke in Het Laatste Nieuws.

"Anders blokkeren we de jeugd", legt de voorzitter van Anderlecht uit. "En dat willen we niet. Neen, dat mag écht niet gebeuren. Hun evolutie is voor ons prioritair", geeft hij aan.

Ambitie
Die keuze voor de jeugd zorgt er echter voor dat ambities moeten bijgesteld worden. "We zijn natuurlijk ambitieus", zegt Coucke. "We willen zo hoog mogelijk eindigen. Maar iedere week vertellen we tegen mekaar op de tribune dat we geen compromissen gaan sluiten. De eigen jeugd moet spelen, aangevuld met topvoetballers, die hen kunnen helpen. Ik heb vertrouwen in die werkwijze", besluit hij.