AA Gent gaat onderuit op het veld van revelatie Moeskroen

11-08-2019 21:51 Laatste update: 22:22
28

Excelsior Moeskroen heeft zondagavond voor een nieuwe verrassing gezorgd. Na het gelijkspel van vorige tegen RSC Anderlecht wonnen de troepen van coach Bernd Hollerbach dit keer met 2-1 van KAA Gent.

De eerste serieuze doelkans van de partij was voor de bezoekers via Depoitre, die zijn eerste basisplaats kreeg van Thorup. De aanvaller kopte hoog, doelman Vasic moest zijn kunnen tonen met een spectaculaire redding. Tien minuten later was het wel raak voor de nieuwkomer van Gent. Depoitre knikte aan de eerste paal een voorzet van Sylle overhoeks binnen.

Gent had de wedstrijd onder controle en scoord ei zo na de 0-2. Een volley van Bezus spatte uiteen op de dwarsligger. Het zou de Buffalo's zuur opbreken, want één minuutje later hingen de bordjes al gelijk. Kaminski had geen verhaal tegen een afgeweken schot van Boya. Moeskroen ging door op zijn elan en profiteerde enkele minuten later van een fout Asare. Campins dook in de rug van de linksachter en zette de 2-1 op het scorebord.

Na de pauze zagen we hetzelfde spelbeeld: Gent eiste het balbezit op, Moeskroen liep achter de feiten aan. Maar aan de score veranderde niets. Het Gentse balbezit resulteerde niet in doelkansen. Toen Kvilitaia in de slotfase dan toch de gelijkmaker scoorde, werd die op aangeven van de VAR afgekeurd wegens (nipt) buitenspel.

Gent lijdt dus zijn eerste nederlaag van de competitie en blijft achter met vier op negen. Moeskroen is één van de revelaties van de eerste drie wedstrijden en springt met zeven op negen naar de tweede plaats in de Jupiler Pro League naast KV Mechelen.