Birger Verstraete schiet Keulen in zijn eerste match meteen naar bekerzege

11-08-2019 21:32
1

Birger Verstraete heeft FC Keulen naar de volgende ronde van de Duitse Beker geschoten. Nadat de wedstrijd tegen tweedeklasser Wehen Wiesbaden na verlengingen op 3-3 eindigde, moesten strafschoppen een winnaar aanduiden. Verstraete scoorde de beslissende strafschop.

De ex-Gentenaar begon meteen in de basisploeg bij Keulen. Sebastian Bornauw, afgelopen week overgenomen van RSC Anderlecht, bleef de hele wedstrijd op de bank. Keulen kwam in de eerste helft op voorsprong via Jhon Cordoba en Florian Kainz, maar na de rust trok Wiesbaden de scheve situatie recht dankzij twee goals van Jeremias Lorch.

De wedstrijd ging naar verlengingen en daarin kwam Keulen opnieuw op voorsprong via Louis Schaub. Een doelpunt in de slotfase van Daniel-Kofi Kyereh zorgde voor de 3-3 eindstand. In de strafschoppenreeks trok Keulen dan toch aan het langste eind. Bij een 2-2 stand mocht Verstraete aanleggen voor de beslissende penalty en onze landgenoot faalde niet.

Volgende week begint de competitie in Duitsland. Keulen begint met een wedstrijd op het veld van Wolfsburg.