Perbet kroont zich tot de held en dient Antwerp de eerste nederlaag toe

11-08-2019 19:45 Laatste update: 19:58
4

Antwerp heeft zijn eerste nederlaag van het seizoen geleden op Mambourg. Het verloor met 2-1 van Sporting Charleroi met een winnend doelpunt van Jérémy Perbet.

In een slaapverwekkende eerste helft was er weinig goed voetbal te zien. De kansen waren dan ook schaars. Bruno kon wel even voor opwinding zorgen met een knappe lob, maar Bolat zag hem op de lat gaan. Diezelfde Bruno kon Bolat op het halfuur testen met een hard schot, maar hij haalde er enkel een corner uit. Een eerste helft om héél snel te vergeten.

Opschudding in de tweede helft
Na de pauze was Antwerp al snel aan het feest, maar de goal van Baby ging niet door. De VAR had namelijk hands van Coopman gezien. Aan de andere kant telde het doelpunt van Fall wél. Hij werkte een mooie actie op de linkerkant af.

Antwerp bracht nog Refaelov in, en dat was een gouden zet. Hij werkte een assist van Mbokani af. Ook hier moest de VAR even tussenkomen om het doelpunt goed te keuren.

Perbet mist, maar is toch de held
In de slotfase ging Bolat in de fout: hij haalde Fall neer en gaf zo een penalty weg. Hij maakte zijn fout evenwel zelf goed door de slappe penalty van Perbet te pakken. De Fransman had de laatste lach. In de absolute slotfase kon hij toch nog de 2-1 maken.

Antwerp is zo zijn maximum kwijt en heeft zes op negen. Charleroi pakt zijn eerste zege en heeft nu vijf punten.