Man United maakt in eerste topduel gehakt van Chelsea dankzij Pogba

11-08-2019 19:25
2

Manchester United heeft het eerste topaffiche in het nieuwe seizoen van de Premier League overtuigend gewonnen. Op Old Trafford werd het jonge Chelsea met 4-0 over de knie gelegd door de fris spelende ploeg van Ole Gunnar Solskjaer.

De beginfase van de wedstrijd was nog voor Chelsea, dat met jongelingen Mason Mount (ex-Vitesse) en Tammy Abraham aantrad. De ploeg van nieuwe trainer Frank Lampard hield de defensie van United onder druk, maar hield dat niet lang vol. Na twintig minuten namen The Red Devils het initiatief in handen en vlak voor rust bekroonde de thuisploeg het goede spel met de openingstreffer. Kurt Zouma veroorzaakte een strafschop, waarna Marcus Rashford de strafschop koel benutte.

Na rust waren The Blues nergens meer en kon United vrij spelen. Dat deed de ploeg onder aanvoering van een excellerende Paul Pogba, die met uitstekende passes strooide en constant ploeggenoten in kansrijke positie zette. Dat deed hij ook bij de 3-0 van wederom Rashford, nadat Anthony Martial twee minuten eerder al voor de 2-0 had gezorgd.

In de slotfase kreeg Daniel James, de nieuwe vleugelaanvaller van United, nog wat speeltijd van Solskjaer. De jongeling uit Wales bekroonde zijn debuut direct met een goal, want tien minuten voor tijd werd ook James door Pogba vrijgespeeld en rondde hij het klusje vakkundig af. Door de dikke nederlaag moeten Lampard en Chelsea direct in de achtervolging op de concurrentie en sluit United aan bij de rest van de traditionele top-zes in Engeland.