Arsenal pakt meteen zege tegen Newcastle, VAR cruciaal bij Leicester City

11-08-2019 17:09

Na Liverpool, Manchester City en Tottenham Hotspur is ook Arsenal het nieuwe Premier League-seizoen begonnen met een overwinning. Op bezoek bij Newcastle United tekende Pierre Emerick-Aubameyang zondag voor de winnende treffer. Jetro Willems kende een ongelukkig debuut.

Met onder meer Alexandre Lacazette en aanwinsten Nicolas Pépé en David Luiz op de bank speelde Arsenal geen beste eerste helft op St. James' Park. Newcastle kreeg via Jonjo Shelvey en recordaankoop Joelinton goede kansen. Aubameyang was aan de andere kant van het veld dichtbij de 0-1.

Het winnende doelpunt viel in de 58e minuut, kort nadat de Nederlander Jetro Willems in het veld was gebracht door Newcastle-manager Steve Bruce. De back reageerde niet goed op een breedtepass en Arsenal kwam er na een onderschepping razendsnel uit. Rechtsback Ainsley Maitland-Niles vond Aubameyang bij de tweede paal en hij rondde rustig af. Het lukte Newcastle in de resterende 35 minuten niet meer om de stand gelijk te trekken.

Leicester City - Wolverhampton Wanderers 0-0
Leicester en Wolves, allebei goed voor diverse spectaculaire zomeraankopen, begonnen met een doelpuntloze remise. De gasten dachten in het King Power Stadium op voorsprong te komen toen middenvelder Leander Dendoncker in de eerste helft raak schoot na een corner. Aan het doelpunt bleek echter een handsbal vooraf te zijn gegaan, oordeelde de VAR, en dus ging het feest niet door. Veel viel er verder niet te beleven in het zeer matige duel.

Manchester United en Chelsea sluiten het Premier League-weekend af met een kraker op Old Trafford. De clash tussen de twee topclubs begint om 17.30 uur.