Twee nederlagen op rij in de JPL was voor KRC Genk al een heel tijdje geleden

Twee nederlagen op rij in de JPL was voor KRC Genk al een heel tijdje geleden

11-08-2019 08:57
5

Felice Mazzu had zijn start bij KRC Genk waarschijnlijk heel anders voorgesteld. Op de openingsspeeldag won Genk nog van Kortrijk (2-1), maar daarna verloor het van Mechelen (3-1) en Zulte Waregem (0-2). Het was van 2017 geleden dat Genk in de competitie nog eens tweemaal op rij verloor.

Vorig seizoen verloor Genk in de reguliere competitie slechts drie keer. In de Play-Offs verloren de Limburgers twee wedstrijden. Nooit volgde een nederlaag een andere op. Dat Zulte Waregem dus het voorbeeld van KV Mechelen volgde, mag dus opmerkelijk genoemd worden. Vorig seizoen verloor Genk pas eind november haar eerste competitiematch. Toen ging het thuis mis tegen Cercle Brugge (1-3)

Vorig seizoen verloor Genk wel één keer twee keer op rij, maar dan moeten we twee verschillende competities bekijken. Op 17 februari ging Genk met 3-1 de boot in tegen Club Brugge in de competitie. Vier dagen later volgde een 1-4 thuisnederlaag tegen Slavia Praag in de Europa League.

De laatste keer dat Genk twee keer achter elkaar verloor in de competitie dateert van december 2017. Eerst was Standard met 0-2 te sterk. Daarna verloren de Limburgers met 3-2 van KV Mechelen.