UPDATE: 'Pochettino liet Vertonghen om twee redenen links liggen'

UPDATE: 'Pochettino liet Vertonghen om twee redenen links liggen'

Gepubliceerd: zondag 11 augustus 2019 om 08:19zo 11-08-2019 om 08:19

Laatste update: dinsdag 13 augustus 2019 om 17:40di 13-08-2019 om 17:40

Tottenham Hotspur won zaterdag met 3-1 van Aston Villa. De Spurs deden dat zonder Jan Vertonghen. Mauricio Pochettino liet de Rode Duivel uit zijn selectie. Daar koos de Argentijn heel bewust voor.

Vertonghen stond zelfs niet op een wedstrijdblad ondanks dat hij niet geblesseerd was. “Het is een beslissing en die moet je maken als manager”, aldus Pochettino tegenover Sky Sports. “We hebben om verschillende redenen gekozen om met Sanchez en Alderweireld achterin te spelen.

Moet Vertonghen vrezen dat hij niet langer de selectie van Tottenham haalt? “Als alle spelers in de toekomst fit zijn, zal het een gevecht worden om in de ploeg te komen. Het zal moeilijk wordt om een basiselftal te vormen. We hebben meer dan 25 spelers die op de deur van het eerste elftal kloppen.”

Op de vraag of Vertonghen iets fout deed, antwoordde Pochettino. “Iets verkeerd gedaan? Iedereen moet begrijpen dat een manager keuzes maakt. Wij hebben op alle posities goede spelers. Het zal niemand verbazen, maar in de toekomst kan ik jullie alleen maar vertellen dat wij met elf man gaan spelen.”

Update 13/08, 17.40: Mauricio Pochettino deed dit weekend mysterieus over het feit waarom hij Vertonghen links liet liggen tegen Aston Villa. Ondertussen denkt Daily Mail te weten waarom Vertonghen op de openingsspeeldag van de Premier League niet in de Spurs-selectie zat.

Volgens de Engelse bron was Pochettino niet blij met de fysieke toestand van Vertonghen na de vakantie van de Rode Duivel. Daarnaast zou de manager ook niet tevreden zijn met de prestaties van Vertonghen tijdens de voorbereiding op het nieuwe seizoen.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws