Dewaest na nederlaag: “Het was al beter dan vorige week”

Dewaest na nederlaag: “Het was al beter dan vorige week”

Gepubliceerd: zondag 11 augustus 2019 om 07:00zo 11-08-2019 om 07:00

Laatste update: zondag 11 augustus 2019 om 07:11zo 11-08-2019 om 07:11

KRC Genk heeft haar seizoensstart gemist. Zaterdag verloor de landskampioen met 0-2 van Zulte Waregem. Voor Genk was het al de tweede nederlaag op een rij, maar volgens Sébastien Dewaest is er wel verbetering merkbaar.

In de Luminus Arena werd het al heel snel stil. Bjordal bracht Zulte Waregem al heel snel op voorsprong. Na de pauze in de 78e minuut zette Berahino de eindscore in Genk op het bord. “In de tweede helft reageerden we goed. We namen de controle over en drukten, maar na de 0-2 was de match afgelopen", aldus de kapitein van Genk bij Sporza

Dewaest denkt te weten waar het Genkse schoentje wringt. 'We misten wat efficiëntie voorin, maar achterin was het ook niet allemaal goed. Het is niet top, maar het is ook geen crisis. We hebben tijdens de week gepraat over de match tegen Mechelen en vandaag was het ook al beter.”

Vorig seizoen ging Genk met de titel aan de haal. Dewaest wil nog geen uitspraken doen over de ambities van dit seizoen. "Natuurlijk is er druk, maar we moeten hier nu lessen uit trekken en blijven werken. We wisten ook dat het niet hetzelfde zou zijn als vorig jaar. Over de titel of een plaats in de top drie spreken we nog niet. Het wordt moeilijk."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Gaat Genk zichzelf opvolgen als kampioen?

(300 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws