Update: 'Mangala legt medische testen af, maar niet bij Anderlecht'

Update: 'Mangala legt medische testen af, maar niet bij Anderlecht'

10-08-2019 23:30 Laatste update: 11-08-2019 22:09
19

RSC Anderlecht lijkt nog van plan om de laatste weken van de transfermarkt stevig uit te pakken. Het staat op het punt om Nacer Chadli in huis te halen, maar heeft ook nog een andere grote naam in het vizier.

Zo meldt de Waalse journalist Stéphane Pauwels dat ook Eliaquim Mangala op het verlanglijstje staat van paars-wit. De verdediger is overbodig geworden bij Man City en mag vertrekken. Daar zou Anderlecht nu van willen profiteren. In Spaanse media klinkt het echter dat Valencia in verregaande onderhandelingen is met de verdediger.

Mangala moet samen met Kompany het verdedigend hart vormen van Anderlecht. Zodoende kan Philippe Sandler een rijtje opschuiven en de nieuwe nummer zes worden. Bij Anderlecht komt er daardoor een nieuwe speler met een verleden bij Man City op de loonlijst. Naast Vincent Kompany speelden ook Samir Nasri en Sandler voor The Citizens.

Mangala werd in 2014 door Man City voor een som van 45 miljoen euro overgenomen van FC Porto. Een groot succes werd die overgang echter nooit. Hij werd onder andere uitgeleend aan Valencia en Everton. Vorig seizoen kwam de ex-speler van Standard, mede door blessureproblemen, amper aan vijf wedstrijden voor het tweede elftal van Man City.

Update 11/08, 22.09: Eliaquim Mangala is in Spanje om zijn medische testen af te leggen bij Valencia. Dat meldt de Spaanse journalist Héctor Gómez. Anderlecht vist dus achter het net. Mangala was tijdens het seizoen 2017/2018 al aan de slag bij Valencia.