Genk morst alweer met de punten en verliest voor tweede keer op rij

Genk morst alweer met de punten en verliest voor tweede keer op rij

10-08-2019 22:20
36

KRC Genk heeft de start dit seizoen totaal gemist. Na de nederlaag tegen KV Mechelen volgde nu ook - in eigen huis -  een nederlaag tegen Zulte Waregem. Het werd 0-2 voor Essevee.

We krijgen een bijzonder leuk wedstrijdbegin, met kansen aan beide kanten. Het was verrassend Essevee dat voor het eerst dit seizoen wist te scoren. Het opende de score tegen KRC Genk. Ook Berahino stond dicht bij de 0-2, hij besloot op de paal.

Een flinke shock voor Genk, dat plots wakker schoot. De Limburgers gingen vol in de aanval, kregen enkele kansen, maar stoten op een sterk keepende Sammy Bossut. De ervaren doelman kreeg opnieuw een basisplek en bewees waarom hij de nummer één moet zijn bij Essevee.

Nieuwe moed en veel aanvallende intenties van Genk in de tweede helft. Daar probeerden de bezoekers van te profiteren met enkele vlijmscherpe counters. De verdedigers van Genk hadden hun handen vol met de sterke Cyle Larin.

Genk kreeg de motor maar moeilijk aan de praat. Voor de achterhoede van Zulte Waregem was het vrij comfortabel verdedigen. Heynen kreeg uiteindelijk toch nog één enorme kans op de gelijkmaker, zijn kopbal belandde niet in doel.

Felice Mazzu greep in en bracht Stephen Odey in de partij. Die zorgde voor meer diepgang bij Genk, al hield de verdediging van Essevee stand. De 0 van Genk bleef op het bord staan, de 1 van Zulte Waregem niet. Een afgeweken schot van Berahino verschalkte Genk-doelman Coucke: 0-2, de eindstand.