Kortrijk wint voor het eerst dit seizoen na achterstand tegen Cercle Brugge

10-08-2019 21:49

Cercle Brugge heeft alweer punten laten liggen. In eigen huis verloor het met 1-3 van KV Kortrijk, dat de eerste overwinning van het seizoen heeft geboekt.

Cercle Brugge stond na twee speeldagen nog met lege handen en moest dus vol aan de bak tegen KV Kortrijk. Het was er ook aan te zien. Het ging op zoek naar dat doelpunt en kreeg dat ook op een schoteltje aangeboden.

Spits Saadi profiteerde na een blunder van Hannes Van der Bruggen. Kortrijk gaf zich niet gewonnen en zocht naar een gelijkmaker. Ajagun kopte de bal ei zo na in doel, Badiashile hield Cercle op 1-0.

In de tweede helft leek Cercle Brugge al vroeg te kunnen vieren, het doelpunt van Peeters werd echter afgekeurd. Aan de andere kant wél een feestje. In de tweede helft scoorde Ajagun net niet, in de tweede helft wel. De middenvelder maakte de bordjes weer gelijk.

Daar bleef het ook niet bij. Van der Bruggen zette zijn foutje van in de eerste helft recht met de 1-2. Erop en erover bij KV Kortrijk. Cercle werd genadeloos afgemaakt door de Kerels.

De 0 op 9 leek op komst, Cercle Brugge probeerde nog te reageren. Tot grote kansen kwam het echter niet meer. Kortrijk daarentegen wist wel nog te scoren. In laatste instantie werd het nog 1-3.