Engels en Wesley verkopen hun huid duur met Villa, Kane de redder voor Spurs

10-08-2019 20:25 Laatste update: 20:41
1

Tottenham Hotspur is tegen promovendus Aston Villa met de schrik vrijgekomen. De Champions League-finalist stond lang op achterstand in eigen stadion, maar trok laat in de tweede helft de zege toch nog naar zich toe.

Al na negen minuten lag de bal in het netje in het nieuwe White Hart Lane. Het was voor Spurs echter aan de verkeerde kant, want het was John McGinn die namens Villa keeper Hugo Lloris klopte en na een knappe solo wist te scoren: 0-1. Die goal was het startsignaal van een ware stormloop van de Londense ploeg, maar tot doelpunten kwam Spurs in de eerste helft niet.

In de tweede helft liet het team van Pochettino ook diverse kansen liggen en werden de fans nerveus, maar een kwartier voor tijd prikte aanwinst Tanguy Ndombele de gelijkmaker tegen de touwen. Nog geen man overboord voor het bezoek uit Birmingham, dat vervolgens probeerde om dan in ieder geval het gelijke spel over de streep te trekken.

Lang leek dat te gaan lukken, maar dat was buiten Harry Kane gerekend. De topspits van Tottenham sloeg in de laatste vijf minuten twee keer toe en bezorgde zijn ploeg daarmee alsnog drie belangrijke punten. De equipe uit Noord-Londen sluit daarmee aan bij ploegen als Liverpool en Manchester City, die hun eerste wedstrijd ook winnend af wisten te sluiten.

Toby Alderweireld maakte de negentig minuten vol namens de winnende ploeg, Bjorn Engels speelde aan de overkant de gehele wedstrijd bij zijn debuut. Engels maakte met name voor rust een ijzersterke indruk. Wesley Moraes werd bij de bezoekers een kwartier voor tijd naar de kant gehaald.