Vertimmerd Club Brugge heeft Okereke en Tau nodig om zich van Oostende te ontdoen

Vertimmerd Club Brugge heeft Okereke en Tau nodig om zich van Oostende te ontdoen

10-08-2019 19:50 Laatste update: 20:41
12

Club Brugge stapt met een goed gevoel op het vliegtuig naar Oekraïne. Blauw-Zwart behield met een sterk gewijzigde ploeg de maximale score, al had het tegen KV Oostende wel de kwaliteiten van invallers Okekere en Tau nodig: 0-2.

Philippe Clement bracht in vergelijking met de Europese zege op Dynamo Kiev zes andere namen aan de aftrap. Desondanks begonnen de bezoekers vlot aan de wedstrijden. Amrabat, Schrijvers en Vossen zetten Oostende-doelman Dutoit aan het werk. Na een kwartier liet ook Oostende zich serieus gelden. Mignolet moest met zijn voeten een inzet van Sakala keren en was ook op post om de rebound van D'Haese te keren.

In het vervolg van het eerste bedrijf bleef Club Brugge het meeste balbezit houden, maar stuitte het op de goede organisatie van Oostende. De scherpste prikjes kwamen op naam van de thuisploeg. Zo nam Guri het Brugse doel onder vuur. Zijn knal belandde op de vuisten van Mignolet. Zodoende bleef het 0-0 aan de rust.

Na de pauze daalde de amusementswaarde in de Versluys Arena. Na een uur had Clement genoeg gezien en voerde hij een dubbele wissel door. Okereke verving Vossen, Tau verving Schrijvers. Het zorgde niet onmiddellijk voor een kwaliteitsimpuls, want groot gevaar bleef uit. Een tiental minuten bewees Okereke toch zijn waarde. Vormer kreeg de kans om de bal twee keer voor doel te slingeren en bij die laatste poging vond hij het hoofd van de Nigeriaanse spits: 0-1.

Gouden wissel - deel 2
Club Brugge kreeg wat adem en was kort daarna dicht bij de 0-2. Vanaken raakte een kwartier voor tijd de binnenkant van de paal. Vijf minuten later viel dan toch de beslissing. Na Okereke was het ditmaal Tau die het verschil maakte. De Zuid-Afrikaan bekroonde zich puike invalbeurt met een rake knal: 0-2. Daarmee was de buit binnen.

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Club Brugge blijft foutloos en haalt een 9 op 9 na winst tegen KV Oostende. #KVOCLU #ClubBrugge #FCB #JPL #KVO #KVOostende #Okereke

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur.be (@voetbalprimeur.be) op