Dynamo Kiev kent slechte generale repetitie voor clash tegen Club Brugge

10-08-2019 18:15
2

Dynamo Kiev heeft een tweede nederlaag in enkele dagen tijd moeten slikken. Na de 1-0 nederlaag tegen Club Brugge ging het zaterdag met 1-2 onderuit tegen aartsrivaal Shakhtar Donetsk. Een slechte generale repetitie.

Net als collega-coach Philippe Clement voerde Kiev-trainer Aleksandr Khatskevich veel wijzigingen door. In vergelijking met het duel tegen Club Brugge stonden er vijf andere spelers in de basis. Zo bestond het hele aanvallende compartiment uit nieuwe namen.

Met het verbouwde elftal kwam Kiev halverwege de eerste helft op achterstand door een prachtige goal van Junior Moraes. De Braziliaan die sinds dit voorjaar genaturaliseerd is tot Oekraïner wist doelman Denys Boyko te verschalken met een geweldige hakbal.

Nog voor de rust kwam Kiev terug op gelijke hoogte via de Luxemburgse spits Gerson Rodriguez. De thuisploeg wist dat punt echter niet vast te houden. Marlos, ook een Braziliaan die tot Oekraïens international is gemaakt, bezorgde Shakhtar Donetsk in minuut 64 de volle buit. Shakhtar nam zo revanche voor de verloren Supercup-finale in juli (2-1).