'Barça gaat voor Neymar: gesprek met PSG over huurdeal met optie en vier spelers'

'Barça gaat voor Neymar: gesprek met PSG over huurdeal met optie en vier spelers'

Gepubliceerd: zaterdag 10 augustus 2019 om 16:44za 10-08-2019 om 16:44

Het wemelt zaterdag van de Spaanse geruchten rond Neymar. De Braziliaan speelt niet in de seizoensouverture van Paris Saint-Germain tegen Olympique Nîmes, omdat de onderhandelingen over een transfer 'verder gevorderd zijn dan voorheen', aldus technisch directeur Leonardo. FC Barcelona zou de beste papieren hebben.

De laatste dagen was het juist Real Madrid dat de boventoon voerde in de geruchtenstroom rond Neymar. De Koninklijke heeft naar verluidt 120 miljoen euro plus Luka Modric over voor Neymar. Bovendien zou er een jaarsalaris van veertig (!) miljoen euro klaarliggen in Madrid. Toch ligt Barcelona op pole position in de onderhandelingen met Neymar, meldt RAC1 zaterdag.

Volgens het Catalaanse medium denkt Barça aan een huurdeal met verplichte optie tot koop. PSG is echter niet weg van die constructie en zou hebben aangegeven dat een aantal spelers eventueel interessant kunnen zijn om in een ruildeal te betrekken. De namen waarover zou zijn gesproken: Philippe Coutinho, Ousmane Dembélé, Nelson Semedo en Jean-Clair Todibo.

Snel duidelijkheid
De verwachting is dat de toekomst van Neymar in de komende dagen duidelijk wordt. Barcelona is volgens RAC1 van plan om nog één keer alles te geven voor de komst van de Braziliaan. Wat Barça-trainer Ernesto Valverde betreft is Neymar welkom in Camp Nou. Het is geen geheim dat de duurste voetballer aller tijden deze zomer wil vertrekken bij PSG.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws