Van der Elst kijkt uit naar duel tegen Club Brugge: Geen fouten maken

Van der Elst kijkt uit naar duel tegen Club Brugge: "Geen fouten maken"

10-08-2019 15:10
8

Hemelsbreed liggen er slechts 23 kilometer tussen de thuishavens van KV Oostende en Club Brugge. Er mag dus gesproken worden van een heuse West-Vlaamse streekderby. Eentje die extra interessant is nu beide partijen het seizoen met 6 op 6 zijn gestart.

Franky Van der Elst, T2 van Oostende én clubicoon van Club Brugge, kijkt uit naar de voor hem speciale ontmoeting. "We zullen geen foutjes mogen maken. Het is hun verdienste dat ze de indruk geven de beste te zijn", zegt Van der Elst in gesprek met Het Laatste Nieuws. Hoewel hij onder de indruk is van Blauw-Zwart, ziet Van der Elst kansen. "Er zijn altijd momenten in de match, dat zag je tijdens Waasland-Beveren - Club Brugge ook. Aan ons om die momenten te grijpen."

Met de maximale score schoot Oostende verrassend sterk uit de startblokken. Van der Elst wil waken voor euforie. "Die zes op zes mag geen zes op vijftien worden. Voor de eerste interlandbreak (vanaf 6 september, nvdr.) moeten daar nog een aantal punten bij. Of dat er nu twee, drie of vier zijn, dat zien we wel."

Met Club-thuis en KAA Gent-uit zijn de eerstvolgende opdracht al zwaar voor de Kustboys.