Degryse: Ik geloof nooit dat Anderlecht kampioen wordt

Degryse: "Ik geloof nooit dat Anderlecht kampioen wordt"

10-08-2019 13:45
17

RSC Anderlecht heeft na drie competitiewedstrijden nog steeds geen overwinning weten te boeken. Vincent Kompany en zijn staf blijven zoekende. Voor Marc Degryse wordt het stilaan toch tijd om punten te pakken.

"Wanneer gaan ze beginnen te winnen", vraagt Degryse zich af in Het Laatste Nieuws. "Want dat heb je toch nodig, hoor, opdat iedereen binnen de club op adem zou kunnen komen. Ook Kompany zal beseffen dat een club als Anderlecht wel eens punten moet pakken."

"Zoniet – sorry voor de omschrijving – blijf je een beetje lucht verkopen. Ik ben zeker dat het proces nog zal gepaard gaan met diepe dalen. Dat zal voor druk zorgen op de club", geeft de analist aan.

Minpunten
Volgens hem heeft Anderlecht drie grote minpunten: de mogelijke invloed van het excentrieke bestuur, de hiaten in de kern en het gebrek aan volume bij de jeugdspelers van Anderlecht. Een titel ziet er volgens hem dan ook helemaal niet in dit seizoen.

"Ik geloof honderd procent in het project van Kompany. Dat komt goed. Maar precies door het rijtje minpuntjes dat ik opsom, kan ik niet garanderen dat Kompany dit seizoen zijn doel al bereikt. Ik geloof nooit dat Anderlecht kampioen wordt", besluit Degryse.