OFFICIEEL: Handtekeningen zijn gezet, Zulte Waregem strikt Berahino

OFFICIEEL: Handtekeningen zijn gezet, Zulte Waregem strikt Berahino

Gepubliceerd: vrijdag 9 augustus 2019 om 18:21vr 09-08-2019 om 18:21

Laatste update: vrijdag 9 augustus 2019 om 18:25vr 09-08-2019 om 18:25

Aan alle onzekerheid rond Saido Berahino is vrijdag een einde gekomen. Zulte Waregem is erin geslaagd om de voormalige Premier League-spits voor twee seizoenen, met een optie voor een extra jaar vast te leggen.

Berahino was sinds juli al op proef bij Zulte Waregem, maar Essevee was nog niet zeker van haar zaak. Zo ging de aanvaller uit Burundi vorige maand ook nog testen bij het Franse Nîmes Olympique. Francky Dur en co. bleven echter doorzetten en sloegen toe nadat het contract van Berahino bij Stoke City werd ontbonden.

Dury biedt de 26-jarige aanvaller een kans om zich loopbaan te herlanceren. Berahino maakte tijdens het seizoen 14/15 veel indruk door liefst 14 Premier League-goals te produceren voor West Bromwich Albion. Na dat topjaar zakte de aanvaller steeds verder weg. Het dieptepunt beleefde hij bij Stoke City door vanaf februari 2016 liefst 48 achtereenvolgende wedstrijden droog te staan. Het afgelopen seizoen deed hij op het tweede niveau drie keer de netten trillen voor Stoke.

The Potters hadden echter genoeg van Berahino, die tijdens zijn verblijf mentaliteitsproblemen vertoonde. Zulte Waregem durft echter het avontuur met hem aan. Berahino kan zaterdag tegen Racing Genk al zijn debuut maken. Berahino krijgt het rugnummer 38.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws