Mazzu kijkt uit naar einde mercato: “Zijn spelers die er mee in hun hoofd zitten

Mazzu kijkt uit naar einde mercato: “Zijn spelers die er mee in hun hoofd zitten"

09-08-2019 16:11 Laatste update: 16:12

KRC Genk verloor al enkele sterkhouders deze transfermercato, maar zolang die nog niet gedaan is bestaat de kans dat nog spelers zullen vertrekken. Coach Felice Mazzu kijkt uit naar het einde van de mercato.

In Engeland is de transfermarkt al gesloten. “Alleen jammer dat die bij ons tot 3 september open is. Want je voelt: er zijn spelers die er mee in hun hoofd zitten. Dat de mercato maar snel gedaan is.” Vooral Sander Berge en Aly Samatta worden nog in verband gebracht met een vertrek bij KRC Genk.

Tegen KV Mechelen ging het afgelopen speeldag mis. “Tactisch hebben we natuurlijk ook bepaalde zaken fout gedaa. Maar het is ook een feit dat we, gezien de sterkhouders die we verloren hebben, op een bepaalde manier moeten spelen. We hebben sterke gasten nodig. Jongens die hun hoofd ervoor willen leggen en hun lichaam in de strijd willen gooien. Dat heb ik te weinig gezien.”

Mazzu kan een paar dingen gaan veranderen. “Het kan zijn dat ik dit weekend één of twee zaken zal veranderen. Maar we gaan ook niet de hele boel omgooien omdat we een wedstrijd hebben verloren. Al verwacht ik tegen Zulte Waregem wel een reactie”, aldus de oefenmeester van de Limburgers.