OFFICIEEL: Royal Antwerp en Lokeren doen zaken over boomlange verdediger

OFFICIEEL: Royal Antwerp en Lokeren doen zaken over boomlange verdediger

09-08-2019 13:08

KSC Lokeren huurt de jonge verdediger Abdoulaye Diaby (19) voor het seizoen 2019/20 van Royal Antwerp FC. Dat maakte de club uit 1B vrijdag bekend via Twitter en haar website.

'Abdoulaye Diaby (19) komt op huurbasis over van Antwerp FC. De boomlange verdediger (1m95) speelde afgelopen zomer nog het WK U20 met zijn thuisland Mali. Met deze transfer laat Sporting zien dat hun transferhonger nog niet gestild is', schrijven de Waaslanders op hun webstek.

Antwerp nam Diaby vorige zomer van Djoliba AC, waarna de jeugdinternational zich aansluit bij de reserves van The Great Old. In zijn eerste seizoen kwam het onder Laszlo Bölöni nimmer tot een selectie en ook voor dit seizoen had hij weinig uitzicht op speeltijd. Antwerp besloot dat het dan ook beter was om Diaby elders wél minuten te laten maken.

Dat Diaby over talent beschikt, toonde hij wel op het WK U20. Als vaste basiskracht reikte de centrumverdediger met Mali tot de kwartfinale, waarin de Italiaanse leeftijdsgenoten met 4-2 te sterk waren. Diaby was in de achtste finales trefzeker tegen Argentinië (wns.).