Vanden Stock voorspelt: Coucke zal dan stilletjes uit het voetbal verdwijnen

Vanden Stock voorspelt: "Coucke zal dan stilletjes uit het voetbal verdwijnen"

Gepubliceerd: vrijdag 9 augustus 2019 om 11:35vr 09-08-2019 om 11:35

Roger Vanden Stock diende van 1996 tot begin 2018 als voorzitter van Anderlecht. Sinds het stokje werd overgenomen door Marc Coucke raakte de club in een diepere crisis. Vanden Stock volgt de ontwikkelingen bij Anderlecht nog op de voet en verwacht dat het nog enkele jaren duurt voordat paars-wit terug is op het beoogde niveau.

"Op korte termijn zie ik het somber in. Het is een illusie te denken dat je met jeugdspelers kunt meedingen voor de titel. Zij moeten minstens nog twee, drie jaar rijpen", geeft Vanden Stock zijn mening in De Morgen. Na de 1 op 6 is de ex-voorzitter nog iets opgevallen. "Ik begrijp niet dat de fans ineens zo mild zijn geworden. Manager Herman Van Holsbeeck en ik werden voor mindere catastrofes onder vuur genomen", merkt hij op.

Vanden Stock doet ook een voorspelling over de toekomst van Anderlecht. "Ik denk dat er een akkoord is tussen Vincent Kompany en Coucke. Als Vince erin slaagt Anderlecht weer aan het voetballen te krijgen, wordt hij de baas. Coucke zal dan stilletjes uit het voetbal verdwijnen. De toekomst van Anderlecht begint over twee, drie jaar", besluit Vanden Stock.

Poll

Gaat Kompany over drie jaar de grote baas van Anderlecht zijn?

(1625 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws