Mechelen stapt naar FIFA na transfer Verrips: 'Géén akkoord met Sheffield United'

Mechelen stapt naar FIFA na transfer Verrips: 'Géén akkoord met Sheffield United'

08-08-2019 22:14

Bij KV Mechelen is men niet te spreken over de transfer van Michaël Verrips richting Sheffield United. De doelman verbrak zijn contract eenzijdig bij Malinwa en zette zijn handtekening onder een contract bij Sheffield United. KV Mechelen gaat nu stappen ondernemen.

Via de officiële kanalen is het duidelijk: 'Er is geen akkoord gevonden met Michaël Verrips noch met Sheffield United over een correcte transfer van de doelman', schrijft de club. Het zal dan ook verhaal halen bij de FIFA. 'KV Mechelen neemt de nodige stappen tegen het eenzijdig verbreken van het contract door Verrips', geeft KV Mechelen aan.

'Een transfer van Michaël is altijd bespreekbaar geweest, maar zijn entourage wil onder de transfersom uit. We ondernemen dan ook de nodige stappen bij de FIFA', aldus de club.

Geen akkoord, wel transfer
'De afgelopen dagen wou KV Mechelen Michaël Verrips de kans bieden om tot een akkoord te komen en een correcte transfer naar Sheffield United uit te werken. Na vele beloftes van de entourage van Michaël Verrips heeft KV Mechelen pas woensdagavond, één dag voor het sluiten van de inkomende transfermarkt in de Premier League, een concreet bod van Sheffield United ontvangen.'

Er kwam echter geen akkoord. Toch kondigde Sheffield United de komst van Verrips aan. 'Ondanks contacten met Sheffield United trok de Engelse club donderdagmiddag het bod plots weer in om hem enkele uren later aan te kondigen als inkomende transfer van een vrije speler', aldus KV Mechelen.